middag med vänner :)

Vitlöksbaguetter med mozzarella    (bilderna togs under middagen av settan, http://finest.se/settrosett)

vitlöks bröd med mozzarella
väldigt enkelt och god förrätt.
baguetter
smör
örtsalt
vitlök
basilika
oregano
mozzarella
blanda smöret med saltet och vitlöken, låt helst stå och dra ett tag, skiva eller hacka mozzarellan, smöra baguetteskivorna och lägg på osten, in i ugnen ca 150-200 C*) tills osten ser ut som på bilden .
Pizza
pizza!
gör en vanlig pizzadeg(pensla med olivolja) och lägg på vafan du vill! det är det som är så roligt med pizza, en kompis på middagen hade ananas, marshmallows, äpplen och jordgubbar och det funkade! man kan göra så extremt roliga saker med pizza så jag har inte så mycket att skriva om just det, men jag kan ge er en bra tomatbas för pizzan som gjordes samt lite goda smakkombinationer.
Tomat"sås"
ingredienser
tomatpuré
balsamvinäger
vitt vin
oregano
basilika
örtsalt
socker
blanda efter smak! men var försiktiga med vinet och balsamvinäger!
goda smakkombinationer, det här är ju en smaksak men jag kan ta några som jag tycker passar bra ihop och inte skär sig
vegetarisk

rödlök
champinjoner
tomat
mozzarella
enkel väldigt god!
vågad!

äppplen annanass skinka tunnt skivad paprika och jordgubbar! (bra idé emma)

klassisk

ananas skinka
biffig

lök
skinka
ananas
paprika
champinjoner
tomater
ovanlig

ingen tomat bas utan pensla degen med olivolja blandad med väldigt lite kantarellfond svartpeppar och flingsalt.
kantareller
lök
strimlad fläskkare eller kotlett.
Fondue
mmmmmmm
chokladfondue
smält mörk blockchoklad långsamt, blanda med grädde till en slät smet.
doppa med t.ex.
jordgubbar
marshmallows
äpplen
banan
vindruvor
melon
väldigt gott!

Kommentarer
Postat av: Nathalie

pizzi pizzi :))))

2010-05-20 @ 23:20:53
URL: http://finest.se/September
Postat av: Nathalie

HEY, vad händer med bloggen?! du måste uppdatera oftare ju >:(

2010-06-21 @ 13:23:15
URL: http://finest.se/September

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0