mexikansk kryddblandning samt en exempelmåltid :)

hej! det var ett tag sen bloggen uppdaterades, men nu kommer ett bra recept jag har tagit fram, det kommer från en klassisk grundblandning för tacokrydda men med vissa skillnader och tips, självklart behöver du inte göra precis såhär, men det kan insperera till egen blandning som du kan anpassa efter smak!
det som är mycket bättre med den här än att köpa på påse (som väldigt många gör) är att det blir godare, inga konserveringsmedel färgämnen och konstiga E nummer.
Grundreceptet (används över hela världen men med vissa skillnader)
krydda för ca 0.8 kg köttfärs.
1.5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiscummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk maizenamjöl (funkar även med vetemjöl)
mitt recept är lite annorlunda, något starkare och ännu godare!
börja med att göra åvanstående grund.
tillsätt
0.5 tsk torkad chili (funkar väldigt bra med chiliflakes)
0.5 tsk oregano
2 krm örtsalt
0.5 tsk svartpeppar
när man tillagar rekommenderar jag även att man använder färsk vitlök som en kombination till pulvret i kryddblandningen. om man lagar t.ex. krabbtacos eller annan mexikansk rätt med fisk eller skaldjur prova att pressa i lime, ger en väldigt fin smak! det tycker även jag funkar bra till kyckling fast i en mindre mängd.
kycklingfajita
¨
börja med att lägga upp kryddan på en tallrik (ca 0.5 dl)
lägg på kycklingen och rulla runt den i kryddblandningen så att den är helt täckt, den ska ha den eldröda färgen som på bilden om man gillar att ha den starkt.
lägg in in ugnen i 200 grader tills den ser färdig ut, ca 7 min.
ta ut och skapa vilken fajita du vill t.ex. denna...
done!

RSS 2.0