fläskfilé och kantarell-panna & fläderparfait

ingredienser: 4 pers
kantareller150 g
fläskfilé 600 g
kantarellfond ca 1msk
3-4 dl creme frech
potatis13 stora
ströbröd
färsk timjan
vitt vin ca 1/2 dl
salt
peppar
sirap
smör
skala och skåra potatis, lägg på smörtäcke och in i ugnen.
skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor, bryn salta och peppra köttet tills det har fått en brunare färg.
ta ut potatisen, ringla på sirap och ströbröd ( mycket ströbröd) på den skårade sidan, samt ett till lager med smör.
in i ugnen igen.
häll nu på creme frechen vinet och kantarellfonden och tägg på några kvistar timjan, smaka av salta och peppra mer om det behövs...
ta ut potatisen, DONE!
fläderparfait med hallon och chokladsås.

4 st ägg
2 ld socker 
4 dl grädde
1 dl outspädd flädersaft (fläderblom)

Vispa ägg och socker till fluff.

Vispa grädden.

Blanda ägg, grädde och saft och stoppa i frysen.

Ta ut parfaiten ungefär 30 minuter innan servering.

Servera med bär, citronmeliss eller mynta och eventuellt lite chokladsås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0